Dorpsavond Maasbree 16 november, met o.a. mogelijke komst windmolens en nieuwe app

Het dorpsoverleg Maasbree organiseert tweemaal jaarlijks een contactmoment met de inwoners van het dorp. Dit doen we door middel van dorpsavonden waar wij alle vorderingen van het afgelopen half jaar met Maasbree zullen delen. Ook is er tijdens onze dorpsavonden altijd ruimte voor interactie en feedback van de aanwezigen. De volgende dorpsavond zal gehouden worden op woensdagavond 16 november vanaf 20.00u bij Niëns Horeca. Alle geïnteresseerden zijn welkom de bijeenkomst bij te wonen.

Leegstand & verkeersveiligheid
Tijdens de aanstaande dorpsavond wordt er een actuele stand van zaken gegeven over de onderwerpen die spelen en waar momenteel hard aan wordt gewerkt. Zo komen we terug op leegstand en verkeersveiligheid; twee onderwerpen waar tijdens de vorige dorpsavond een interactieve discussie over is aangegaan. Deze gegevens, samen met extern onderzoek, hebben we verzameld en zullen we op 16 november terugkoppelen.

Verdere ontwikkelingen
Verdere onderwerpen die deze avond aandacht krijgen zijn: statushouders, de Multifunctionele Accommodatie 't Hoës van Bree, de wandelingen 'Door 't Lank van Bree', de komst van het gezondheidscentrum in het voormalige Trefcentrum en in het bijzonder de mogelijke komst van windmolens in Maasbree. Daarnaast zal er een update gegeven worden over de ontwikkelingen rondom het te voltooien nieuwe Dorpsplein in de kern van Maasbree.

Nieuw: de 'Uurtje over' App
Veel mensen willen best vrijwilligerswerk doen, maar zien er tegenop als het structureel is. Mede hierdoor wordt het werven van vrijwilligers steeds moeilijker. Terwijl de hulpvragen in de toekomst toenemen. Hoe kunnen we dit oplossen en er ook voor zorgen dat we de jongere mensen bereiken? Dit probleem werd door de Tom Buskens gebruikt als onderwerp voor zijn profielwerkstuk op Het Bouwens in Panningen. Hij ontwikkelde een vrijwilligers-app waarin hulpvrager en aanbieder elkaar kunnen vinden. Hij noemde de app: 'Uurtje over?' Een mooi idee dat een verdere uitwerking verdient. Wij willen graag onderzoeken of een dergelijke app ingezet kan worden in Maasbree.

De bijeenkomst zal plaatsvinden bij Niëns Horeca aan de Baarlosestraat 4 in Maasbree:
- Woensdagavond 16 november
- Aanvang 20.00 uur
- Aanmelden gewenst via info@maasbree.nl

Wij, het Dorpsoverleg Maasbree, zetten ons in om de wensen van 'ons dorp' te bewaken en vinden het daarom altijd fijn om feedback vanuit het dorp te mogen ontvangen. 


Vervolg dorpsoverleg 12 april, deelnemers werkgroe...
Kans molenpark Eerselsberg klein

Reacties

 
Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 18 september 2021