Je kent dat wel: je hebt een vraag, een probleem of een klusje en je weet niet wat je ermee moet. Je hebt geen idee waar je ermee heen moet. Of wie jou kan helpen. En je weet: er bestaan instellingen, organisaties, verenigingen en particulieren waar je met je probleem terecht zou kunnen. Maar je ziet door de spreekwoordelijke bomen soms het bos even niet meer. 

Je kent dat wel: je hebt soms wat tijd over en je zou graag mensen, die daar om vragen of even niet meer weten hoe nu verder, een handje willen helpen. Maar je hebt geen idee wie er op jouw hulp zit te wachten. Of waar je je goede wil, kennis, ervaring of deskundigheid met anderen kunt delen.

Sinds een half jaar wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een initiatief dat de bewoners van Maasbree antwoord moet gaan geven op bovenstaande vragen: ViaVia.
ViaVia is een “infoloket” dat zichzelf tot doel gesteld heeft om een voorziening te zijn vóór, maar ook dóór, alle inwoners van Maasbree. In een tijd waarin individualisering mensen steeds verder uit elkaar lijkt te drijven en van elkaar doet vervreemden, waarin mensen wegens drukte zichzelf en de ander voorbij hollen, waarin mensen dreigen te vereenzamen wil ViaVia mensen gaan verbinden.