Update centrum Maasbree; pomp komt terug!

De Gemeente Peel en Maas brengt de inwoners van Maasbree graag voor de kerstdagen op de hoogte van de stand van zaken rondom de werkzaamheden in het centrum van het Dorp.

Pomp
De pomp, die altijd een plek had op het plein voor het gemeentehuis in Maasbree komt terug. Het is tevens gelukt om deze pomp werkend te maken. De pomp krijgt wederom een prominente plaats op het plein voor het oude gemeentehuis, waar nu Bruiz in gevestigd is. De pomp zal in de winter afgesloten worden en geeft geen drinkwater. 

Verlichting
Op 22 en 23 december zal de verlichting op het plein worden geplaatst door Ziut. De andere meldingen over de defecte lichtmasten op het lage plein en die voor Bruiz zijn inmiddels (nogmaals) doorgegeven en in behandeling. Helaas zijn er nog geen concrete hersteldata bekend voor deze masten. Wanner de lichtmasten op het plein geplaatst zijn, kan de antieke lichtmast met nummer 33 aan de Dorpstraatzijde verwijderd worden.

Beplanting
In het nieuwe jaar, maar voor half april zal het groen worden aangeplant door een lokale ondernemer. Het betreft bomen aan de zijde van de flat (5 stuks, Gleditisia) aan de zijde van het MFA (3 stuks, Gleditsia) en een voor het terras van Bruiz; een vruchtloze paardenkastanje. Onder de bomenrijen langs de flat en MFA zullen beukenhagen worden geplant. Voor Bruiz worden twee taxus hagen geplant.

Fietsenstallingen en trap

In de week voor kerst worden waarschijnlijk de 'Fietsnietjes' geplaatst op het plein, deze zijn met evenementen demontabel. De traptreden tussen het hoge en lage deel van het nieuwe plein zijn in week 2 of 3 van 2017 in Maasbree. Daarnaast zullen nog een tweetal trapleuningen geplaatst worden, bij de grote trap en bij de flat.

Bushalte
De bushalte bij de bibliotheek, die inmiddels niet meer gebruikt wordt vanwege de nieuwe dienstregeling sinds 11 december, zal verwijderd worden bij de werkzaamheden aan de Dorpstraat die vooralsnog gepland staan voor maart/april 2017.

Ook de werkzaamheden aan de pomp zullen bij deze fase worden meegenomen. Diverse verkeersborden zijn teruggeplaatst. De lijnen om de blauwe zone aan te duiden moeten nog getrokken worden, bij de juiste buitenlucht en grondtemperatuur zal dit nog gebeuren.


Kans molenpark Eerselsberg klein
Komst dorpsondersteuner inzet voor 2017

Reacties

 
Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 20 oktober 2017