Ontwikkelingen nieuw dorpsplein Maasbree

De tekeningen voor het nieuwe dorpsplein, het hart van Maasbree, zijn zo goed als klaar. Het plein wordt een mooie combinatie van groen, ontspanning en parkeergelegenheid (in mindere mate dan de huidige situatie) met ruimte voor horeca (terrasuitbreiding) en evenementen.

Begin 2016 zal gestart worden met de werkzaamheden. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de plaats te vinden evenementen. Om deze reden zal eerst het terras bij de nieuwe horeca aangelegd worden zodat de kermis en de Ossefeesten Maasbree geen hinder zullen ondervinden van de werkzaamheden en doorgang kunnen vinden.

De pomp zal ook in het nieuwe ontwerp weer een plekje krijgen voor het gemeentehuis. Ook wordt er gekeken naar de opties voor het terugplaatsen van het beeld 'De Duiker' op het dorpsplein. Het prieeltje bij de bushalte zal niet terugkeren in het hart van Maasbree, we zijn momenteel op zoek naar een geschikte plek (in Maasbree) om deze een nieuw thuis te geven. Suggesties zijn welkom! Het Dorpsoverleg Maasbree heeft aan de gemeente meegeven de mogelijkheden tot het plaatsen van een waterelement te willen verkennen. Ook moet het nieuwe plein een mooie aansluiting vinden bij de andere twee nabije pleinen (Clockenslagh & Schoolplein)

Visietraject duurzame sportieve omgeving
Whats-app inzetten voor buurtpreventie in Maasbree

Reacties

 
Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 20 oktober 2017