Nieuwe bushaltes Maasbree

Onlangs zijn de werkzaamheden gestart aan de Provincialeweg, ter hoogte van Veldsehuizen, voor het aanleggen van een nieuwe bushalte. Eerder werd bekend dat de nieuwe vervoerder, Arriva, op de route tussen Venlo en Meijel/Weert niet meer door het dorp zou rijden. De bushaltes aan de Pastoor Leursstraat, Dorpstraat en Venloseweg komen daarmee te vervallen. 

Het dorpsoverleg Maasbree was niet op de hoogte van de werkzaamheden aan de Provincialeweg en heeft direct navraag gedaan bij de gemeente. Één van de drie nieuwe haltes (provinciale weg ter hoogte van Pastoor Leursstraat, Wilhelminalaan en Veldsehuizen) zal op 11 december, wanneer de nieuwe dienstregeling in gaat, gereed zijn. De andere twee haltes zullen waarschijnlijk pas in februari gereed zijn. De vergunningsaanvraag voor deze twee haltes is te laat ingediend.

Het dorpsoverleg heeft aangegeven dit een onwenselijke situatie te vinden, men zal immers (ook in het donker) langs de drukke weg moeten staan om een bus te kunnen nemen. De suggestie van het dorpsoverleg om de bus voorlopig over de oude route door het dorp te laten rijden werd afgewezen, de nieuwe bussen zouden hiervoor te lang zijn. Zorgen om onvoldoende verlichting WoZoCo
Kans molenpark Eerselsberg klein

Reacties

 
Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 20 oktober 2017