Komst dorpsondersteuner inzet voor 2017

Het kernteam Zorg en Welzijn mag terugkijken op een succesvol 2016. Er is veel energie is gestoken in de start van het nieuwe kernteam en daarnaast de opstart van een aantal projecten. In 2017 gaat het kernteam zich hard maken voor de komst van een dorpsondersteuner. Deze dorpsondersteuner moet onze projecten gaan ondersteunen en de verbinding tussen vraag en aanbod in Maasbree verbeteren.

Deze kennis en uren van een dorpsondersteuner zijn zeer welkom als we zien wat er allemaal op stapel staat. In voorbereiding zijn momenteel de komst van een infoloket, de ontwikkeling van de app "uurtje over" en uiteraard de mogelijke komst van een nieuw model voor huishoudelijke hulp (1 januari 2018). Het kernteam heeft daarnaast de ambitie om de samenwerking tussen en de bereikbaarheid van de informele zorg en welzijn voorzieningen te verbeteren. In januari komt daarvoor een sociale kaart beschikbaar. In 2017 zullen meerdere bijeenkomsten georganiseerd worden. Op 21 maart a.s. organiseren we voor de tweede keer een avond voor de informele zorg- en welzijnsverenigingen met een thema rondom mantelzorg. In de loop van 2017 zijn er meerdere informatiebijeenkomsten voor bewoners over de nieuwe werkwijze huishoudelijke hulp.

Op 4 januari a.s. nemen we het dorpsoverleg mee in de plannen voor 2017. Meer informatie binnenkort via de website van het dorpsoverleg en facebook.Update centrum Maasbree; pomp komt terug!
Vacature: Dorpsondersteuner (20-30 uur, evt. duoba...

Reacties

 
Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 20 oktober 2017